Hells Angels President Unu doet woord voor Rechtbank

(11-12-2007) Het was een lange middag in de Rechtbank van de Parnassusweg. Een aantal advocaten reageerden op de verklaring die het OM vanmiddag gaf in verband met de geheimhoudersgesprekken.Het interessantst was nog wat Hells Angels President Daniël ‘Unu’ Uneputty zelf had te vertellen aan het einde van de dag. Het laatste woord was dan ook voor hem. Unu was zo vriendelijk de originele verklaring ter beschikking te stellen aan Bondtehond voor Crimesite. Hieronder volgt de exacte weergave van deze verklaring:

President Hells Angels 'Unu'

Wat ik wil zeggen, namens de Hells Angels en mijzelf, heb ik in het begin ook al gezegd, wij hebben geen vertrouwen in de handelswijze van het OM. Al op de dag van de inval in Oktober 2005, wisten we dat er een grote vergissing is begaan. Drugs, moord, wapenhandel, brandstichting, afpersing, bedreiging werden ons ten laste gelegd. Dat alles, vanuit het niets. Hoe komen ze daarbij? Later, veel later, hebben ze deze aanklachten laten vallen en zonder excuus. Dat en nog veel meer verzinsels, wat later ook is gebleken.

Door hun sterke drang of drift om te scoren heeft het OM risico’s genomen met de veronderstelling dat het onmogelijk is, dat er een wijsneus van een advocaat hun door zou hebben. Dat is het toppunt van arrogantie. Wat er eigenlijk gebeurt is; 45 Hells Angels werden gearresteerd door middel van een grootscheepse actie compleet met pers erbij nadat de camera’s eerst werden geïnstalleerd. Het OM had groot materiaal gebruikt, een manschap van meer dan 1000 man werd ingezet.

Daarna werd een oproep gedaan aan het Nederlandse volk om een klacht in te dienen tegen de Hells Angels. Het OM had al vanaf 2003 een onderzoek gestart tegen de Hells Angels. Dan verwacht je dat ze voldoende bewijs hebben om de Hells Angels aan te pakken. Maar als ze na een paar dagen de helft van de 45 Hells Angels naar huis sturen en nog een 3 maanden later iedereen naar huis stuurt dan kunnen wij niet anders concluderen dat het OM ergens een fout heeft gemaakt. Heeft het OM wel goed en voldoende vooronderzoek gedaan, hebben ze strafbare feiten geconstateerd die gestructureerd zijn gepleegd zoals ze beweren?

Nogmaals ik begreep en begrijp nog steeds niet waarom ik en de rest van de Hells Angels hier terecht staan. Voor de inval hebben we aan de politie nota bene onze toegandscode van de poort gegeven voor eventuele overbodige vernielingen. Het gaat om de show, de beeldvorming moet kloppen. Het publiek verwacht het en ze krijgen het.

Wat er niet genoemd werd in de media is dat er kinderen, zelfs baby’s niet gespaard werden. Ze ondergingen ook het proces van fouilleren, luiers werden ontdaan om te controleren of er geen drugs of wapens werden verstopt. Waarvoor dient dat? Waarom? Uiteindelijk heeft de inval niks opgeleverd. Onschuldige burgers die alleen omgaan met Hells Angels werden lastig gevallen, omdat het OM om belastende verklaringen bedelde. Bejaarde mensen die een paar dagen moesten zitten omdat ze niet wilden meewerken aan een verklaring tegen de Hells Angels, hoe bedoel je intimidatie?

Wat voor recht en reden heeft het OM om ons te tappen? Vormen wij een gevaar voor de maatschappij? Het OM komt met zogenaamde feiten die ze hebben verzameld door de jaren heen van buitenlandse leden die zelfs nog nooit in Nederland zijn geweest. Sommige feiten zijn al tig jaren oud, maar ja wie controleert dat? De Hells Angels bestaan al 60 jaar in de wereld. De Amsterdamse Hells Angels bestaan al 30 jaar. Natuurlijk zijn in de loop der jaren dingen gebeurd wat strafbaar is en ook extreme strafbare feiten die niet door de beugel kunnen, dat geef ik toe, maar gebeurt dat stelselmatig? Nee.

Waarom heeft het OM zoveel geld (ik denk dat dit allemaal tientallen miljoenen euro’s moet hebben gekost de laatste vijf jaar) gespendeerd voor een zaak waar ze al van te voren weten dat ze niks hebben? Was dat niet de scoringsdrift van een paar officieren van justitie? Of komt het soms van hogerhand, van de politiek? Ik denk haast van wel.

Hebben de heren van de politiek de hele zaak onderschat, beseffen ze, nu het te laat is, dat dit alles, de belastigbetaler moet betalen en later nog miljoenen euro’s meer? Beseffen ze wel wat dat betekent, nu ze overal en op alles aan het bezuinigen zijn? Die miljoenen en miljoenen euro’s kunnen ze beter besteden aan het onderwijs of voor de gezondheid- en bejaardenzorg. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Nogmaals, dat ik dit OM wantrouw wil ik/wij niet zeggen dat we ons rechtssysteem niet respecteren. Integendeel, mocht de strafbare feiten die onze leden zouden hebben gepleegd bewezen worden op een eerlijke manier dan zullen zij de opgelegde straf accepteren. De manier hoe wij Hells Angels worden behandeld, beschuldgd en gediscrimineerd door dit OM, dat accepteren we niet.

Wij Hells Angels zijn geen rondtrekkende barbaren op motoren, die rovend, vechtend, moordend, zuipend en verkrachtend van de ene plaats naar de andere plaats begeven. Daar hebben wij eerlijk gezegd niet eens de puf voor. Maar dat is eigenlijk het scenario wat het OM, die dat graag van ons ziet en dat is het beeld wat het OM heeft gecreëerd. Koste wat het kost. Het publiek, het volk, de media, hun eigen collega’s van politie en justitie en zelfs ook de leden van de rechtbank zijn misleid, opzettelijk, alleen om hun doel te willen bereiken. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.

Wie zijn wij? Wij Hells Angels zijn zuiver een motorclub, die zich alleen bezighouden met het motorgebeuren en het organiseren van motorshows, motorritten, supportfeesten, tattoo bijeenkomsten en andere motor bezigheden. Dat er een paar rotte appels bij zaten, is typisch een geval van pech hebben. Maar dit gebeurt in alle organisaties, zelfs bij politie en justitie.

Getekend,   ‘Unu’

Daniël Uneputty

 

MCHellsAngels


Bondtehond

 

Dit bericht werd geplaatst in Hells Angels Rechtszaak en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Hells Angels President Unu doet woord voor Rechtbank

 1. Djoeri zegt:

  een verhaal heeft ALTIJD 2 kanten en deze kant van UNU is me meer waard als dat van de regering/politie en andere die motorclubs afschemeren als bandieten.
  Wij van de wild hogs steunen hen die in een zwart licht worden gezet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. ko zegt:

  Laat ze eerst die opstelten en teeven maar eens natrekken die zijn op zijn zachts gezecht verkeerd bezig

 3. f.timmerman zegt:

  Natuurlijk zijn er criminele organisaties en zijn er organisaties die criminele dingen doen in Nederland ,maar alleen de definitie wat is crimineel is het grote verschil ,Wat bepaald wordt door de regering ,immers de wet wordt telkens ander uitgelegd., want die zou moeten aangeven wat crimineel is duidelijk en klaar
  Want wat er met onze pensioenen gebeurt kan men diefstal noemen want de pensioen potten zitten Vol, Neem de gezondheidszorg waarom moeten wij bij betalen voor medicijnen die wij niet willen dan bedoel ik merken die per week kunnen verschillen Waarom moeten wij een eigen bijdrage doen die elk jaar wordt verhoogd ondanks onze vaste premies Alleen om de pot van de gezondheid organisatie te spekken ik noem dat diefstal Alleen ik zit niet in de regering dus telt dit niet
  men kan het ook aandacht afleiden noemen om het eigen blazoen schoon te praten
  als er dan gerechtigheid moet komen dan ook alles meenemen…

 4. jan postma zegt:

  natuurlijk zitten er bij de angels rotte appels tussen net als bij justitie en in de kerk en ik persoonlijk denk dat er daar wel meer zitten dan bij de angels. het is gewoon van de zotte dat we in nederland een rechtssysteem hebben dat kan doen en laten wat ze wil zonder dat daar iemand voor verantwoordelijk is. dit overkomt niet alleen de angels maar alle clubs in nederland, de hetze van de politiek tegen motorclubs is ongegrond en ziek.

 5. dutchbikers zegt:

  Dit is op Dutch Bikers herblogden reageerde:
  Weinig aan toe te voegen. Zou zomaar gisteren geweest kunnen zijn. Goed stuk, heldere woorden.

 6. Younes zegt:

  Een voorkomend probleem van die belasteringen zijn de vetes van de clubs onderling. Moest dit nu eens opgelost geraken, en moesten ze het nu eens allen kunnen vinden met elkander zou er al een veel minder groot probleem zijn ivm perceptie tov deze clubs. Maar….. voor één of andere reden lijken de verschillende ‘kleuren’ toch wel grote problemen te hebben met elkaar. Niettegenstaande ze ongeveer dezelfde regels handhaven. Hoe zou dit toch kunnen komen?…….. Er zitten wel enorme goeie jongens met een groot hart in deze clubs. Spijtig inderdaad van sommige rotte appels. Maar zoals eerder gezegd komen deze overal voor, in alle lagen van de bevolking, in alle soorten bevolkingsgroepen.

 7. dutchprisons zegt:

  @Dutchbikers

  Ja klopt, eigenlijk moet ik het origineel nog keertje inlijsten. 😉 Er is in wezen geschiedenis geschreven destijds. Men was duidelijk uit op een totaalverbod van de Hells Angels in Nederland. Wat dus mislukte. Door eigen oneerlijke toedoen van het Openbaar Ministerie: het afluisteren van geheimhouders-gesprekken tussen sommige Angels en hun advocaten. Nico Meijering kwam daar achter en kreeg het ook boven tafel, met als gevolg dus de niet-ontvankelijkheid van het OM. Niet Bram Moszkowicz, die ’s avonds op TV wel een beetje de eer onterecht naar zichzelf toe trok.

  Aan het einde van die zitting kwam Unu naar buiten en was ik de eerste journalist die Unu aansprak over deze verklaring / statement dat hij net had voorgelezen aan de rechtbank. Ik zei: “Unu, die verklaring die je net hebt voorgelezen, ken ik daar geen kopietje van krijgen?” Unu was een beetje nerveus omdat er ineens heel veel journalisten op hem af kwamen, die kennelijk hetzelfde wilden vragen. Maar Unu vroeg: Van welke krant ben jij? Ik zei: Ik werk niet voor een krant, maar voor Crimesite. Daarop gaf Unu mij het papier. Daarna begonnen ook de andere journalisten van: “Unu!, Unu! heb je er voor mij ook een kopietje? Ik liep al weg en hoorde Unu achter me zeggen: “Sorry, maar dat was het enige exemplaar dat ik had en die heeft hij nu”, op mij wijzend. De teleurstelling was wel te merken, echter niemand van de aanwezige journalisten kwam daarna even naar me toe om aan mij dan maar een kopie te vragen, anders had ik die gerust wel gegeven. Maar goed, ik vond het dus geweldig om het enige exemplaar te hebben met de originele tekst. Heb het nog steeds.

  Unu kwam ik vorig jaar, dus 6 jaar na die uitspraak in de Acroniem-zaak, trouwens tegen op de KNSM-werf in A’dam-Noord, op een bazaar-markt waar hij stond met een kraam met kleding, met zijn vrouw en dochters samen. Ik ging naar hem toen en vroeg of hij zich dit nog kon herinneren. Hij moest lachen, ja dat wist hij nog wel. Sterker nog, hij wist precies dat dit de enige originele tekst is die (dus niet) ‘in omloop’ was gekomen en dat deze tekst tot op de dag van vandaag alleen maar op Dutch Prisons en Bondtehond te lezen is. (kuch…was) 😉

  Unu is een aardige vent. Ik mag hem wel. Overigens had ik ook met een paar andere Hells Angels wel goed contact tijdens het proces. Heb leuke gesprekjes gehad met ze tussen de zittingen door. Viel me op dat best veel journalisten dat niet durfden. Onterechte angst, wellicht gevoed door vele stemming makende artikelen die destijds volop in de (oa “wakkere”) media verschenen?

  • dutchbikers zegt:

   We hebben de herplaatsing met veel plezier gedaan omdat het gewoon nog actueel is. In deze dagen van motorrijder demonisering en de hetze tegen motorrijders in het algemeen zijn zulke woorden historisch belangrijk. (Een foto kopietje van het origineel zouden ook wij hier exclusief ingelijst aan de muur hangen trouwens.)

 8. Ik Ben het volkomen eens met Unu.
  Niet alleen de HA maar ook andere
  Motorclubs zijn volgens het OM een gevaar voor de maatschappij. Geheel onterecht. Maar net wat Unu zegd ook
  de politiek speelt hierin een rol.
  UNU. Chapoo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s