Toch nog Vrolijke Kerst voor Hells Angels

(20-12-2007)In een bomvolle rechtszaal aan de Parnassusweg verklaarde de Rechtbank vanmorgen het OM in de Hells Angels-rechtszaak niet-ontvankelijk. Hutje mutje zaten Angels, pers en ander publiek al klaar op de publieke tribune. In de Rechtszaal zelf was het al niet anders. Alle plaatsen waren reeds bezet. Gelukkig liet de hoofd-parketwacht Bondtehond nog twee minuten voor de 20 minuten durende verklaring, voorgelezen door de Rechtbank-voorzitter, toe in de Rechtszaal.

UNU blij

Een doodse stilte heerste in de zaal en iedereen wachtte gespannen op wat ging komen. De voorzitter nam het woord en kondigde aan dat haar woorden ongeveer 20 minuten in beslag zouden nemen. Haar kernbetoog hield in dat er tegen de regelgeving is gehandeld in het Acroniem-onderzoek. Dit kon geen andere consequentie inhouden dan niet-ontvankelijkheid volgens de Rechtbank, meldde ze al in een vroeg stadium. Niemand reageerde nog op dit moment, terwijl toch al duidelijk was dat de hele rechtszaak tegen de Hells Angels een verloren zaak was voor het OM. en de 22 Angels vrijuit zouden gaan.

Het OM is schromelijk tekort geschoten in dit onderzoek waar het beschermen van belangen betrof van verdachten en advocaten. Bevelen tot vernietiging zijn genegeert. Zo hebben opsporingsambtenaren jarenlang kennis kunnen nemen van veel gesprekken gevoerd tussen de verdachten en hun raadslieden. Het vertrouwen dat verdachten moeten kunnen hebben in de rechtspraak is op grove wijze geschonden.
128 gesprekken zouden zijn vernietigd, volgens het OM, echter daarvan is geen proces-verbaal aangetroffen. Daardoor kon niet worden vastgesteld wanneer vernietiging heeft plaatsgevonden. Officier van justitie Mr. Oldekamp kon ook al geen licht op de zaak werpen tijdens het verhoor voor de rechtbank, aldus de Rechtbank-voorzitter. Van 17 gesprekken is vastgesteld dat deze in het dossier zijn terechtgekomen en zijn gebruikt voor het aanvragen van observatie en afluisteren door het OM. Dit vinden de Rechters al zo erg dat de rechtbank zich niet eens meer  heeft afgevraagd of deze illegale informatie uit geheimhoudersgesprekken zijn gebruikt om te sturen. Er werd gesproken van ‘ernstige, grootschalige en herhaaldelijke inbreuken op de regelgeving’ De niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie is hierop de enige passende sanctie, aldus de Rechtbank. Het proces wordt dus gestopt en alle 22 Hells Angels gaan hierdoor dus vrijuit.
Toen de voorzitter haar betoog had afgesloten konden de Hells Angels hun geluk niet op en feliciteerden zij elkaar met hartelijke en blijde omhelzingen zoals we altijd gewend zijn bij deze motor-jongens. Ook de advocaten mengden zich in de groep om zo hun cliënten de hand te drukken. De zaal stroomde leeg en in de grote hal waar de Kerstboom al opgetuigd staat, ging het elkaar feliciteren nog even door. Hells Angels President Daniël ‘Unu’ Uneputty was het middelpunt van belangstelling bij de vele aanwezige journalisten. Ook andere Angels werden geïnterviewd en er heerste bij iedereen een erg vrolijke en uitgelaten stemming.

Buiten werden reeds motoren gestart en klonk er hard geronk door de koude winterlucht. Camera’s stonden klaar en filmden de aftocht van de Hells Angels vanaf de Rechtbank aan de Parnassusweg richting het clubhuis ‘Angels Place’ aan de HJE Wenckebachweg. Waarschijnlijk zullen de Angels nog menig flesje Champagne opentrekken op de goede afloop.
Zo wordt het toch nog een zeer vrolijke Kerst bij de Hells Angels.

Foto-impressie van vlak na de uitspraak in de hal van de Rechtbank:

Angls.12

Angls.13

Angls.15

Angls.18

Bondtehond

Dit bericht werd geplaatst in Hells Angels Rechtszaak en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s