La Serpe onder druk in zaak Ali A. & Sjaak B.

(27-08-2008) Dat de verklaringen van La Serpe steeds ongeloofwaardiger worden bleek wel uit wat woensdag 27 augustus door de advocaten Nico Meijering en Marnix van der Werf werd gepresenteerd. En niet alleen zijn verklaringen maar ook zijn gedrag c.q. zijn persoonlijkheid kwam aan de orde. De verdediging van de verdachten wil dat kroongetuige La Serpe psychiatrisch en psychologisch wordt onderzocht. Maar voor we hier uitgebreid op in gaan beginnen we met de verklaring, of beter gezegd, mededeling dat Jesse Remmers van nog veel meer liquidaties wordt verdacht.

Dat werd eigenlijk de zaal en de publieke tribune ingeslingerd zonder daar verder over uit te wijden. Kan het zijn dat ze nog een paar azen achter de hand houden in de vorm van verklaringen, (betrouwbare) getuigenverklaringen, of komt er straks uit de hoge hoed een joker en blijkt het een wassen Neus te zijn waar ze mee schermen?

Jesse Remmers wordt nu al van tal van liquidaties verdacht, officieel gaat het om een viertal feiten, w.o. de liquidatie op Van der Bijl, Houtman en Van Maurik. Kroongetuige La Serpe heeft te pas en onpas verklaard dat Jesse de smeerolie was in deze liquidaties. En niet te vergeten de mislukte pogingen om liquidaties uit te voeren zoals op August Adjoeba waar Crimesite hier over heeft geschreven. Jesse Remmers ziet dat natuurlijk heel anders en laat zich daar (nog) niet over uit. Alhoewel hij al een keer eerder heeft laten ontvallen dat La Serpe uit zijn inmiddels verbouwde mond zit te lullen.

In de vernieuwde bunker ging het er bovendien ’s middags keihard aan toe omdat advocaat Nico Meijering uitgebreid wilde aantonen waarom zijn cliënt, Ali Akgün al bijna 18 maanden onterecht wordt vastgehouden. Hetzelfde geldt inmiddels voor vermeend wapenhandelaar Sjaak Burger.

Als er een overtreffende trap is voor de rammelende verklaringen van superkroongetuige La Serpe dan is die zeker van toepassing. Zeker na hetgeen er vandaag in de hagelnieuwe en spierwitte bunker werd gepresenteerd door de verdediging van beide verdachten Ali en Sjaak.

De bunker is zo wit geworden dat je het idee krijgt dat je op de intensive care unit van een nieuw ziekenhuis terecht bent gekomen. Alleen de witte doktersjassen ontbreken nog. Maar eerlijk is eerlijk, de bunker is er in ieder geval op vooruitgegaan. Nog een paar schilderijen ophangen zodat het misschien met de sfeer ook nog goed komt. Het wachten is alleen nog op het gordijn wat nog moet worden opgehangen en je waant je straks in een dependance van het Amsterdamse Carré.

Wat zeker de moeite waard is betreft de onzorgvuldigheid van het OM in het afschermen van La Serpe’s telefoonverkeer tussen hem en zijn familieleden. Bovendien zijn postzegel, meerdere postzegels overigens, uitgebreid in de dossiers zit waar eerder nog heel spastisch over werd gedaan. Lees, ten tijden van het onderzoek in het sexhuis aan de Overtoom een foto van La Serpe toen taboe was.

In ieder geval beloofde het OM in het ochtendgedeelte aan eenieder die het wilde horen dat er nog een spannende 3-D in de maak is over de liquidatie van Kees Houtman. En dan m.n. van de PD (Plaats Delict). Het schijnt technisch nogal ingewikkeld te zijn om die klus te klaren want de techneuten van de politie hebben volgens het OM hun handen vol aan dit soort klussen. We wachten in spanning af want we krijgen dan alle ins en outs te zien, in ieder geval de verdediging. En laten we hopen dat ook de pers en het altijd trouwe groepje publiek dit spektakel in 3-D, compleet met animatie en ‘Pano-scan’ mag bekijken.

We hebben van La Serpe een paar uitspraken genoteerd die er niet om liegen. Zo zegt hij over Freek Stevens het volgende. ,,Freek Stevens is bij de moord op Ilic en Hadziselimovich betrokken. [de zgn. barbecue-moorden aan de Oudekerkerplas in 1993, waarbij de 19-jarige Serviër Djordje Ilic en de 22-jarige Bosniër Salim Hadziselimovic werden doodgeschoten en met benzine overgoten in brand gestoken].
Malika Nasri zegt dat Moppie Rasnabe en Jesse Remmers die twee Joegoslavische mannen hebben vermoord.
Het OM verklaarde dat er met twee wapens is geschoten waaruit je zou kunnen concluderen dat de bekentenis van Raymond Verbaan daarmee in een andere context moet worden geplaatst. Zeker als uit onderzoek zal blijken hoe de schietbanen waren van de afgevuurde schoten.
Op de avond van de liquidatie is met dezelfde wapens proef geschoten. De gevonden hulzen waren dezelfde als die op het plaats delict zijn gevonden, volgens het OM.

 
 
Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s