Huurmoordenaar huilt dikke tranen in de Bunker

Was het eindelijk zonnig en droog weer vandaag bij de Bunker hielden ze het in de Bunker zelf niet droog. Dwight Saro en Remy Habes waren op 20 april 2006 degenen die cafébaas Thomas van der Bijl liquideerden, zo luidt de aanklacht van het OM tegen hen. Dwight Saro moest op Befehl van ‘moordmakelaar’ Fred Ros eerst diverse kogels in het lichaam van Thomas van der Bijl schieten, en om het karwei af te maken, het magazijn leegschieten in het hoofd van het slachtoffer.
 
DwightSaroRemyHabes
Dwight Saro                 Remy Habes
 
De huurmoordenaars zouden van Fred Ros 60.000 euro krijgen als ze de klus zouden klaren. In een eerder stadium hadden ze al eens wat geld gekregen. Regelmatig ging dat om vijftig euro, dan weer honderd euro. Maar, zo bezwoer Remy vandaag in de Bunker (waar meer pers zat dan belangstellenden), hij wist tot aan de zeven schoten op die bewuste 20e april absoluut niet wat er ging gebeuren. En dat zei hij met droge ogen, zonder te knipperen.Okay, hij had wel een pistool, een Ruger P95, in zijn broeksband zitten, maar, zo verklaarde hij, je hebt ook wel eens een mes op zak, maar dat wil nog niet zeggen dat je hem gebruikt.
Zo ook die bewuste ochtend toen ze voor dag en dauw naar Amsterdam, De Hallen, moesten rijden om iets te doen. Tja, wat moesten ze eigenlijk doen? Een goed gesprek voeren met de cafébaas? Dagenlang had Remy daar geobserveerd, ook bij de woning van de cafébaas in Zwanenburg.
Maar hij wist niet waarom hij dat deed.

Voorafgaande die voor Thomas van der Bijl zo fataal verlopen dag hadden ze uitvoerig kennis gemaakt met Fred Ros in Abcoude. Daar was ook een mysterieus, Indisch ogende man bij, die samen met Fred Ros in een mooie Mercedes SUV zat.
In die auto kregen ze een wapen te zien. Een gevaarlijk uitziend vuurwapen wat een AK47 bleek te zijn en een vuurwapen. Remy houdt bij hoog en laag vol dat hij niet wist waarom dat was. Hij bemoeide zich ook niet met het gesprek waar het vuurwapen van hand tot hand ging. Hij vond Fred wel een zware jongen maar voor de rest dacht hij niet na bij wat de bedoeling was van dit alles.

In het verloop van vandaag bleek dat de Indisch ogende man niemand minder was dan Jesse Remmers, aldus het OM. Vanuit Abcoude, waar ze Fred Ros en Jesse Remmers ontmoette, reden ze naar een Chinees restaurant, daarna door naar De Hallen (om ze te laten zien waar ze op 20 april binnen moesten vallen) en dan ook nog even naar Zwanenburg (waarvan later op de dag Alex de Boer zou zeggen dat hij daar in de greppel moest liggen van Fred Ros om hem vanuit die positie te liquideren. Alex was daar nog verontwaardigd over want uiteindelijk ‘mocht’ het gekleurde Spic & Span duo zittend op een bankje, tegenover De Hallen ’s morgens vroeg de klus klaren. Maar niet alvorens ze nog even een rondje om het pand liepen vanwege de trillingen en zenuwen die door hun donkere nekken gierden.

Dwight zag zelfs dat Remy helemaal rood was aangelopen van de spanning en dan is het natuurlijk lekker ontspannend als je even een ommetje maakt alvorens je zeven kogels in iemand pompt die je nog nooit van je leven hebt gezien, en zoals in Remy’s geval, niet weet dat er een liquidatie op de agenda staat. Remy raakte ook in paniek toen hij voor de deur van De Hallen stond en binnen zeven keer pang hoorde.
Meteen na die schoten kwam Dwight naar buiten gevlogen en hield de hand op zijn broekzak.

Remy helemaal in paniek wist zich nog wel te herinneren dat hij tijdens zijn paniekaanval zijn hand in de broekzak van zijn partner in deadly crime stak en daar het vuurwapen en een extra patroonhouder wist uit te halen. Nu zou je zeggen dat als iemand in paniek raakt hij niet meer weet wat hij doet, maar wat doet Remy? Hij rent achter Dwight aan, richting de Rijpgracht en gooit met zijn linkerhand, met al zijn kracht, het vuurwapen en de patroonhouder in het grachtenwater. Detail. Volgens Remy moet de patroonhouder, compleet met patronen nog op de bodem liggen.

Dwight Saro, de man die vandaag veel krokodillentranen huilde, is psychiatrisch ondersteboven gekeerd in het Pieter Baan Centrum. Daar zijn ze goed in want Dwight blijkt een gewone Hollandse jongen te zijn waar verstandelijk gezien niks mis mee is. Remy mocht daar ook op ’s Rijks kosten zes weken rondlopen. En daar bleef het ook bij want Remy wilde zich niet laten nakijken. We weten dus niet of Remy een narcistische persoonlijkheid is, met een lage frustratietolerantie, geen empatisch vermogen heeft, snel gekrenkt is, empatisch vermogen van een rhesusaap, en absoluut niet van plan was om op de misdaadladder te gaan stijgen.

Nee, hij zegde op 18 april 2006 zijn baan op om full time naar een nieuwe baan te kunnen gaan zoeken in plaats van de door Fred Ros in het vooruitzicht gestelde 60.000 euro te gaan investeren in een drugsnetwerk was natuurlijk helemaal niet de bedoeling van Remy. 
Sterker nog. Het aspirant Spic & Span duo heeft geen euro van die 60.000 euro gezien, laat staan ontvangen.
Ze waren ook zó geïntimideerd en onder druk gezet om die liquidatie af te maken, daar waar Alex de Boer en Nico Haaker ook al niet konden doorpakken, dat er sprake was van no way back. Ze moesten die liquidatie wel uitvoeren want anders zou hun eigen leven gevaar lopen.

Dwight bracht dat nog het best onder woorden door af en toe heel emotioneel te reageren. Gelukkig las de rechter de passages voor waarbij uit de doeken werd gedaan hoe Thomas van der Bijl tijdens zijn laatste stofzuigactie van de aardbodem werd geschoten, zodat Dwight niet nog meer hoefde te huilen. Opvallend was dat Dwight noch Remy maar een keer een woord van spijt richting de familie van Thomas van der Bijl lieten horen. Wat dat betreft zijn het doodgewone jongens die gelukkig, voor hun dan, een goeie familieband hebben en Dwight nog steeds bezoek ontvangt van zijn zusjes die zelf in een gevangenis werken.

Vrijdag komt Nico Haaker in de Bunker aan de beurt. De man die karrevrachten anti-depressiva slikte omdat hij zichzelf als bajesongeschikt betitelde. Tja, wat dat betreft had advocaat Plasman wel gelijk toen hij vanochtend de liquidatie als een klunzig uitgevoerde liquidatie betitelde.

We hebben een paar one-liners van Dwight Saro op een rijtje gezet waar de krokodillentranen vanaf druipen.

,,Ik was stil.” ,,Ik heb niks gezegd.”

,,Wat moet je zeggen?”

,,Ik was verdoofd.”

,,Weet niet waarom, hoe of wat.”

,,Ik heb wel wapens gezien, maar er werd niet over een liquidatie gesproken.” (tijdens de autorit met Fred en Jesse)

,,Het was zo onwerkelijk, de rit naar huis. Ik wist gewoon niet wat er moest gebeuren.”

,,Hij zou geen losse eindjes achterlaten.” (Bedoelt daar Fred Ros mee, omdat hij bang was voor Fred)

De rechter: Waarom ging je niet naar de politie?

,,Het kwam wel bij mij op. Maar er was altijd iemand die ons in de gaten hield.”

,,Het is gewoon moeilijk. Natuurlijk moet je het aankaarten. Ik had het wel moeten doen.”

,,Toen ging hij mij bedreigen. Wij wisten teveel. De auto, vluchtroute.
Jullie weten teveel,” zei Fred volgens Dwight.

Dwight over Fred: Dan moeten we jullie ook opruimen (als ze de liquidatie niet zouden uitvoeren).

Dwight zegt het volgende n.a.v. het feit dat Remy niet wilde/durfde te schieten. ,,Als jij niet schiet, dan krijg je geen geld. Dan ga je maar met de tram naar huis!”

Remy: Ik hoorde opeens knallen. Toen schrok ik. Omstanders schrokken ook. Toen zag ik hem (Dwight) naar buiten rennen. Ik wist niet wat er aan de hand was.

,,Toen heb ik het pistool uit Dwight’s broekzak gehaald en in paniek heb ik het toen in het water gegooid.”

 
 
 

 

 
 
 
Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Huurmoordenaar huilt dikke tranen in de Bunker

  1. robbert zegt:

    habessssssssssssss hahahahahahahahahahahahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s