Rechtbank zit met Ali en Sjaak in hun maag

Bij elke pro forma van Ali en Sjaak verwacht je na afloop dat de rechtbank de verdachten gaat vrijlaten. Dat die verwachting steeds niet uitkomt kan natuurlijk vanwege het feit dat we er in inmiddels, net als de meeste andere aanwezigen, anders tegenaan kijken dan het Openbaar Ministerie en de rechtbank doet. Op dit moment er zelfs een extra rechter is toegevoegd vanwege de grootte van het Passage-onderzoek.
 
Passage

Als je de bezwaren hoort in bijvoorbeeld de zaak van Sjaak Burger en de wapenvondst in Vinkenveen betreft, de bivakmuts met wat dna-sporen in een kist gevonden en wat losse verklaringen van de meest besproken en discutabele kroongetuige La Serpe over Sjaak is het niet meer dan logisch dat Sjaak niet langer in voorarrest zou behoren te zitten, zou je denken.

Zo langzamerhand, al eerder gememoreerd, zit Sjaak langer dan de hoofdverdachte in die wapenvondst die daar zijn straf al voor heeft uitgezeten (18,5 maand netto) terwijl Sjaak daar nu al overheen zit.
Vandaag kreeg Sjaak te horen dat hij niet met schorsing kon om zijn zieke vader te verzorgen, die met ernstige hartklachten in het ziekenhuis ligt en er ook nog een autogarage is die gerund moet worden en sinds Burger senior in het ziekenhuis ligt op de rand van een faillissement zit.
De rechter oordeelde dat het algemene en strafrechterlijke belang groter was dan het belang van Sjaak t.o.v. zijn zieke vader.

Over de opheffing van Sjaak’s voorarrest doet de rechter, net als in Ali’s geval, volgende week dinsdag uitspraak. Wat nu al duidelijk is dat wat er aan ernstige bezwaren t.o.v. Ali zou liggen te weinig is om een langer verblijf van Ali in de gevangenis te rechtervaardigen, zou je denken.
Het hele verhaal waar het om draait zijn verklaringen van o.a. mevrouw Houtman, die met alle respect voor hetgeen haar is overkomen, haar man werd praktisch onder haar ogen geliquideerd, en de verdenking dat Ali zijn ‘rivaal’ Atilla Onder zou hebben willen (laten) vermoorden. Iets wat overigens niet is gebeurd en alle rogatoire commissies en politieverhoren ten spijt, Atilla niets maar dan ook helemaal niets belastends heeft verklaard waaruit zou moeten blijken dat dit een motief voor Ali zou zijn geweest om de in Turkije gedetineerde Atilla om zeep te helpen.

Dat kroongetuige La Serpe inmiddels ook niet de meest betrouwbare kroongetuige van Nederland is gebleken blijkt wel uit de verklaringen van hem zelf en inmiddels zoveel inconsistenties, onzekerheidjes, onstelligheidjes bevat, vergelijkbaar met nagels in de Hembrug.
De verklaringen van de kroongetuige alleen al over de voorverkenningen in de casus van Adjoeba blijkt glashard gebaseerd te zijn, althans voor het gedeelte over waar hij zich bevond en zat (op de muren) al reden zijn om hem juist als de meest onbetrouwbare kroongetuige van Nederland te beschouwen. We hebben dat in dit bewuste artikel over hem in woord en videobeeld overduidelijk laten zien dat het gewoonweg niet klopt wat hij zegt. Nu is daar ook nog het gebeuren bij de flat van Ali op Wamberg bijgekomen.

Ook daar verklaarde de kroongetuige waar hij zat, op, je raadt het al bijna, muurtje, om Ali af te leggen (zoals we dat in Amsterdam plegen te zeggen). Maar het klopt helemaal niet wat hij zegt! Want wat is uit ons zeer recente onderzoek daar ter plekke gebleken? Het enige muurtje wat daar aanwezig is zit n.b. aan de kant van het gedeelte waar Ali niet woonde. Vanaf die plek kan hij Ali nooit hebben gezien, en/of zien aan komen lopen.
De flat Wamberg bestaat uit twee gedeeltes, w.o. wat de witte flat wordt genoemd, en daar tegenover twee blokken die ook als Wamberg staan vermeld.

Het zijn misschien in samenhang met La Serpe’s verklaringen over het hulzenzakje, de Kalashnikov met, of beter gezegd, zonder houten kolf, het niet kunnen automatisch schieten van dit wapen, het weggooien van de vuurwapens, zijn aanwezigheid bij de woning van Houtman, de positie waar hij stond, het in de lucht schieten, en dan weer verklaren dat hij wellicht in de woning, of een daarnaast gelegen woning, zou hebben geschoten, die de indruk geven dat de kroongetuige misschien helemaal niet bij de liquidatie van Houtman aanwezig is geweest. Niet geloofwaardig is wat hij zegt over de Combo die daar geparkeerd stond en op zou hebben geschoten vanuit zijn positie, hij in paniek raakte toen de Kalashnikov werd afgevuurd, de lichtspoormunitie, het plotseling terugvinden van patronen/hulzen bijna twee jaar na de liquidatie op Houtman in een perkje aan de overkant.

Allemaal zaken en o.i. inconsistenties, onduidelijkheden, hele en misschien nog wel veel meer onwaarheden, die steeds meer de vraag doet oproepen of het politiek gezien niet mag en kan gebeuren dat Ali en Sjaak vrijkomen. Stel dat ze volgende week te horen krijgen dat ze de gevangenis uit mogen dit bij het OM als een mokerslag zal aankomen. Maar op grond van wat er nu aan ‘bewijzen’ ligt kun je niet anders concluderen dat deze mannen niet langer kunnen worden vastgehouden.

 
Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s