Zwarte Cobra verdachte in dubbele moord Antwerpen

In Amsterdam werd vandaag in de Bunker de dubbele moord in Antwerpen en in Ouderkerk (1993) behandeld. Raymond Verbaan was niet aanwezig maar gaat wel door deskundigen onderzocht worden of hij detentiegeschikt dan wel ongeschikt is zoals zijn advocaat in het laatste geval van oordeel is. Moppie Rasnabe was wel aanwezig en blijft ondanks het verzoek van zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers, in de gevangenis.
 
ZwarteCobra

De advocaat van Verbaan wilde twee getuigen oproepen, nl. mevrouw Basic en de topcrimineel Sreten Jocic. Beiden zouden gehoord moeten worden naar aanleiding van hun uitlatingen i.v.m. een schietpartij in 1997 met drie Joegoslaven, waarbij in restaurant Balkan (in Nederland) ene Colevitsj werd doodgeschoten. Niet duidelijk werd wat Jocic in de inmiddels als de barbecuemoorden bekend staande zaak zou kunnen betekenen. Tevens zou er een reconstructie van de schietpartij in Ouderkerk in 1993 moeten plaatsvinden waarbij Seli Hadziselimovich en Dordje Ilic om het leven kwamen. Er zijn volgens het OM voldoende aanwijzingen aan de hand van technische rapporten over de schietpartij in Ouderkerk dat er meerdere personen hebben geschoten. Dat zou blijken uit de ballistische rapporten die betrekking hebben op de in- en uitschoten van de lichamen van de slachtoffers en de auto, aangetroffen bij het plaats delict.

De rechter honoreerde derhalve het verzoek niet om de door de advocaat van Verbaan gevraagde Basic en Jocic te horen.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers vond het niet nodig dat Moppie Rasnabe bij de eventueel gehouden reconstructie inzake Ouderkerk aanwezig zou zijn, simpelweg vanwege het feit dat Kuijpers vertelde dat Rasnabe ontkent daarbij betrokken te zijn geweest. Het OM meende bovendien dat juist omdat Rasnabe zich op zijn zwijgrecht beroept het houden van een Schouw eerder tot de mogelijkheid zou kunnen behoren.

In mei van dit jaar zou volgens Kuijpers een verzoek zijn gedaan om Henk Rommy alias Zwarte Cobra als getuige te horen.
Ondanks dat Henk Rommy geen verklaring heeft afgelegd in de Cobra-zaak wil het OM de in de VS vastzittende Rommy nu als verdachte horen in de dubbele moord in Antwerpen op Heny Shamel en Anne de Witte.

 
Moppie Rasnabe blijft voorlopig vastzitten oordeelde de rechtbank vandaag ondanks dat advocaat Kuijpers probeerde aan te tonen dat er niet langer voldoende ernstige bezwaren waren om Rasnabe nog langer vast te houden. De rechtbank vond echter dat er wel voldoende ernstige bezwaren waren om Rasnabe vast te houden. Zonder deze zaak zou Rasnabe in mei 2009 met v.i. (voorwaardelijke invrijheidsstelling) zijn gegaan.

Het OM bracht nog in dat de kans groot was dat als Rasnabe eenmaal zou worden vrijgelaten hij nooit meer zou opdagen indien men hem zou oproepen. Destijd zou Rasnabe in Spanje met een valse identiteit ondergedoken hebben gezeten en werd hij dankzij een tip gepakt toen hij met een vliegtuig wilde vertrekken, aldus het OM.
De komende periode wil het OM Henk Rommy, La Serpe, Malika Nasri, Nampaul de Boer en Freek Stevens verhoren.

De advocaat van Henk Rommy, Mark Teurlings geeft als reactie op het nieuws dat zijn cliënt sinds vandaag door het OM als verdachte wordt beschouwd in de dubbele moord op Heny Shamel en Anne de Witte in Antwerpen (1993) hij niets liever wil dat Henk Rommy zo snel mogelijk naar Nederland wordt gebracht om deze verdenking zo snel mogelijk te kunnen ontkrachten.

 
 
Aanklacht tegen Mohammed ‘Moppie’ Rasnabe uitgebreid
Het Openbaar Ministerie (OM) breidt de aanklacht tegen de 36-jarige Mohammed ‘Moppie’ Rasnabe fors uit. Rasnabe zit al geruime tijd vast (in Breda) op verdenking van betrokkenheid bij een dubbele moord in Ouderkerk aan de Amstel. Daaraan wordt toegevoegd een dubbele moord in Antwerpen en de moord op de Amsterdamse sportschoolhouder Tonnie van Maurik.

Alle moorden werden in het voorjaar van 1993 gepleegd. Rasnabe wordt ook nog verdacht van een poging tot moord van recentere datum, zo bleek donderdag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam. Rasnabe geldt als een van de hoofdverdachten in het grote liquidatieonderzoek van politie en justitie onder de verzamelnaam Passage. Vanaf 2 februari komen de zaken inhoudelijk voor de rechter.

 

By: Crimesite

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s