Liquidatieproces: La Serpe, Jesse, Fred, Sjaak en Moppie aanwezig

Eindelijk is het dan zover, het liquidatieproces is begonnen. ’s Morgens vroeg stonden de eerste vroege vogels al bij de dranghekken om er zeker van te zijn dat ze niets zullen missen van de eerste dag van het monsterproces zoals het al in de media wordt genoemd. Op de achtergrond snorden de camera’s van de diverse omroepen en fotografen om alle bij het proces betrokken personen te filmen of te fotograferen.  Dat schrijft Crimesite vandaag.
 

Eenmaal in de Bunker is het een drukte van jewelste. Veel pers, toeschouwers, advocaten,  en vrienden van de hoofdpersonen, of van familieleden die een dierbare waren verloren door de volgens justitie aangemerkte personen die verantwoordelijk worden gehouden voor de diverse liquidaties welke in Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel en Antwerpen plaatsvonden.  

Geroezemoes onder de aanwezigen als blijkt dat de tot nu toe niet verschenen Jesse Remmers aanwezig is in de Bunker. Met een witte sweater met capuchon zit hij aan de tafel, zijn haar is langer dan op de foto’s die tot nu toe zijn verschenen. In niets komt hij over als de professionele huurmoordenaar waar justitie hem voor aanziet. Pal voor hem zit keurig met overhemd aan Moppie Rasnabe die ook al niet als een doorgewinterde hitman overkomt. Zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers probeert de rechter er nog van te overtuigen dat zijn cliënt toch wel erg vroeg uit zijn bajesbed wordt gehaald (04.00 uur) en hij verzoekt de rechter of het niet mogelijk is om hem later te laten opstaan, dan wel het proces wat later te laten beginnen. Want, zo vreest hij, nu is zijn cliënt nog fit maar gaandeweg het lang durende proces zit hij er misschien wel als een ‘’Zombie’’ bij. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Maar de rechter is een ijzervreter, destijds leidde hij het proces van de Hakkelaar en is ook in de nadagen van zijn loopbaan niet te vermurwen en zegt dat hij de regie en de invloed niet heeft om wijzigingen in het ‘bed and breakfast’ beleid te hebben, maar kijkt intussen wel met een schuin oog naar het OM die wellicht wel wat in de transportmelk te brokkelen heeft. Maar die doen aan alle dertien dood en non-verbaal kun je zien dat ze denken, Over mijn lijk dat we die gasten een beetje tegemoet zullen komen, en zeker niet langer in hun mandje laten liggen.

Daarna wordt het voor de crime watcher een taaie kost want urenlang vliegen er allemaal technische, vooral juridische termen over de rechtbanktafel waar de leek, wij ook trouwens, geen touw aan vast kan knopen. Gelukkig beginnen ze over de telasteleggingen die door het OM enigszins zijn gewijzigd en ons meer aanspreken. Zo zijn in de Tanta-zaak enkele, wat morbide aandoende termen verwijderd zoals kogels in zijn hoofd geschoten en in brand gestoken. Waarom dat is gedaan werd ons niet duidelijk want uiteindelijk zijn Hadziselimovich en Ilic in 1993 toch op een professionele wijze uit hun schoenen geschoten waar je als normaal mens je vingers niet aan zou branden.

Wie er van de hoofdverdachten nog meer waren, buiten Jesse en Moppie, waren Sjaak Burger en Fred Ros. Voor de dames crime watchers interessant om te horen dat Fred zijn beste colbert uit de kast had gehaald die niet kon verbloemen dat onder dat colbert een flink getraind torso schuil gaat. Zit Jesse in de EBI in Vught te tuchten, zit Fred wat makkelijker in de bajes. Maar hij is wel weer voor de zoveelste keer overgeplaatst. De Zwarte Cobra noemt dat diesel-treatment en in gewoon Nederlands zit Fred in het carroussel-systeem. Als je iemand maar lang genoeg overplaatst van de ene bajes naar de andere gaat hij misschien wel bekennen, denken ze wellicht bij het OM. Voor degenen die Fred een kaartje willen sturen kunnen dat p/a Bijlmerbajes doen waar hij na zijn overplaatsing uit Zutphen naar is overgeplaatst en Fred misschien weer voor een tweede Bak vol zorgen artikel gaat zorgen. Kuch.

Grote afwezige vandaag was Ali Akgün. Hij scheen geen zin te hebben maar volgens goed ingelichte bronnen is hij er donderdag wel bij. Donderdag? Ja, want de Misdaadjournalist heeft met advocaat Nico Meijering gesproken en die gaat dan voor vuurwerk zorgen. De Misdaadjournalist schrijft daarover het volgende. Ik hoorde Nico Meijering zeggen dat hij de verklaringen van kroongetuige Peter La Serpe donderdag volkomen onderuit gaat halen. Ze zijn volgens hem aantoonbaar leugenachtig, er klopt helemaal niks van. Moet je misschien zeggen, als advocaat, maar ik heb zo mijn twijfels. Veel details lijken inderdaad niet te kloppen, maar er is ook heel veel bij waar je toch moeilijk omheen kunt. Ik denk dat de advocaten en hun verdachten daar nog een hele zware dobber aan krijgen.

In het gesprek met advocaat Jan Vlug had ik het vorige week over de deal van La Serpe. Hij verbaasde zich er een beetje over dat niemand zich lijkt te realiseren wat zo’n deal inhoudt: een afspraak tussen het Openbaar Ministerie en de Kroongetuige. Het OM zal minder straf eisen (acht jaar in plaats van zestien), in ruil daarvoor krijgt hij bescherming. Maar de rechter heeft niets met die afspraak te maken, die kan in principe gewoon het volle pond eisen. Tot zover de Misdaadjournalist.

Aan het eind van de middag, gelukkig heeft de rechtbankvoorzitter bepaalt dat we elke dag om circa 15.30 uur naar huis mogen want hij wil niet dat de hoofdverdachten in de file komen te staan, werd er nog een rondje gemaakt langs de verdachten of ze er morgen weer bij zijn. Gelukkig voor iedereen bleken zij, ondanks het vroege tijdstip dat ze uit hun bed worden gehaald, eensgezind om morgen weer naar de Bunker in Amsterdam te komen.

By: Crimesite

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s