La Serpe wil de rest van het liquidatieproces zwijgen

Vandaag komt er tijdens het liquidatieproces meer naar buiten over de strubbelingen die kroongetuige La Serpe volgens De Telegraaf zou hebben met het politieteam dat zijn bescherming regelt. Hij zou teleurgesteld zijn en niet meer willen getuigen. Al eerder belde La Serpe met misdaadjournalist John van den Heuvel omdat er spanningen waren tussen hem en het OM. Uiteindelijk werden die hobbels kennelijk gladgestreken door het OM en geen vervolg te hebben voor het liquidatieproces waar de kroongetuige onzichtbaar voor het publiek, maar wel met plaksnor, zijn verklaringen aflegde over zijn voormalige partners in crime. Dit keer lijken de signalen van La Serpe een stuk serieuzer te zijn.
 

Goed ingevoerde bronnen, dichtbij het onderzoeksteam, beweren dat de advocaat van La Serpe afgelopen week een brief aan de rechtbank schreef dat zijn cliënt geen vertrouwen meer heeft in het team getuigenbescherming (TGB) van het Korps landelijke politiediensten. Volgens La Serpe worden afspraken over zijn veiligheid en toekomst voortdurend geschonden.

Volgens justitiebronnen zijn met La Serpe vooral grote conflicten ontstaan over de exorbitant hoge financiële eisen die hij stelt om zijn toekomst veilig te stellen. De Telegraaf schrijft verder dat het conflict nu echter zo is geëscaleerd, dat La Serpe later deze maand ook een civiele procedure tegen de staat wil beginnen. La Serpes advocaat wilde gisteren niet reageren en verwijst naar de zitting van vandaag.
Gaat de advocaat vertellen dat zijn cliënt, La Serpe, er mee gaat stoppen? Zo ja, dan kan dit ernstige consequenties hebben voor het verloop van het liquidatieproces. Natuurlijk heeft La Serpe veel verklaard. Er staat inmiddels het nodige op papier, maar als hij net als een aantal andere verdachten, zoals Fred Ros en Jesse Remmers, zijn kaken stijf op elkaar houdt het Openbaar Ministerie wel eens een flinke zeperd kan oplopen in het verloop van het proces.

De advocaten van de verdachten zullen gehakt maken van de tot nu toe afgelegde verklaringen van La Serpe. Voor La Serpe zal zijn weigering om nog verder mee te werken ook verkeerd uitpakken want per slot van rekening heeft hij zelf verklaard dat hij Kees Houtman heeft geliquideerd en bij andere liquidaties en/of voorbereidingen van liquidaties betrokken was. Een levenslange gevangenisstraf voor La Serpe is dan niet geheel ondenkbeeldig, waarbij je je kunt voorstellen dat een plaksnor in de bajes geen garantie meer voor hem is om op een gezonde manier oud te worden in de bajes. Het enige wat hij dan aan zijn avontuur met het OM heeft overgehouden is een goed gebit.
Het kan ook zijn dat La Serpe het zo ver op de spits wil drijven dat hij alsnog zijn ‘’exorbitant hoge financiële eisen’’ ingewilligd ziet. Maar zo ver is het nog niet. Als La Serpe er echt mee stopt zal dat voor het OM een flinke tegenvaller zijn en voor het verloop van het liquidatieproces grote consequenties hebben.

Vandaag komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid over de inmiddels op een soap lijkende zaak rondom de kroongetuige La Serpe en is het wachten op wat zijn advocaat gaat mededelen of het inderdaad allemaal klopt wat er vandaag in de media is verschenen.
Een scenario wat niet wordt genoemd is de mogelijkheid dat La Serpe toch bang is dat m.n. zijn rol in de Houtman-liquidatie toch niet zo in elkaar zit als hij tot nu toe iedereen, inclusief het OM, heeft willen doen geloven. Het is opmerkelijk dat in de aanloop naar onderzoek Agenda, zoals de Houtman-liquidatie officieel heet, opeens van alles aan de hand is. Uiteindelijk moeten de problemen die er nu zouden zijn gerezen toch gemakkelijk kunnen worden opgelost. La Serpe weet van zijn kant dat zijn gewicht goud waard is en dat het OM er alles aan is gelegen om een spraakzame La Serpe aan hun kant te hebben.

 
Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s