La Serpe terug op praatstoel

Peter la S., kroongetuige in het liquidatieproces in Amsterdam, heeft zijn ruzie met justitie bijgelegd en praat weer. Zijn bereidheid verder te verklaren is het resultaat van hernieuwde afspraken met justitie. La S. gaf onlangs te kennen dat hij verder zijn mond zou houden, als hij geen betere garanties kreeg voor zijn eigen veiligheid en die van zijn familie. Kennelijk zijn die garanties op tafel gekomen. Welke dat zijn, blijft strikt geheim. Over zogeheten getuigenbeschermingstrajecten doet justitie geen enkele mededeling. In het geval van La S. leidt dit tot onrust onder een aantal advocaten van de medeverdachten van La S. in het proces-Passage.
 
 
Enkele media hebben op basis van anoniem gebleven bronnen gemeld dat La S. de hakken in het zand heeft gezet omdat hij geld eiste maar niet kreeg. Tv-rubriek Nova berichtte woensdag dat justitie inmiddels over de brug is gekomen met meer dan 1 miljoen euro. Dit geld zou La S. willen gebruiken voor de beveiliging van zichzelf en zijn naasten.

Tijdens het proces donderdag betoogde advocaat Nico Meijering dat het Openbaar Ministerie de gedane toezeggingen in het beschermingstraject moet onthullen. De afspraken met La S. als kroongetuige in het liquidatieproces zijn van meet af aan duidelijk geweest. In ruil voor zijn verklaringen heeft het OM hem een gehalveerde strafeis toegezegd: acht in plaats van zestien jaar.

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s