Advocaten Holleeder verbreken stilzwijgen

AMSTERDAM –  Willem Holleeder is schuldig aan afpersing van Willem Endstra en twee anderen, oordeelde het hof. Een klinkend succes voor justitie. Maar Holleeders advocaten, Stijn Franken en Chrisje Zuur, waren er juist van overtuigd dat Holleeder in hoger beroep wel móest worden vrijgesproken. Niet eerder gaven ze een interview aan een krant. Niet om „na te pleiten”, zeggen ze. Hoe de advocaten naast Holleeder het Proces van de Eeuw beleefden. Een hele ochtend had het gerechtshof voor de uitspraak uitgetrokken, vorige maand. Maar zolang hoefde Willem Holleeder niet te wachten. „Het wordt geen vrijspraak”, zei het hof gelijk. „Het leek ons fair om dat gelijk te melden.” Uren van overwegingen volgden: negen jaar cel. Door Bert Huisjes in De Telegraaf.
 
 
(Hoger Beroep Holleeder-rechtszaak) PLEITNOTA van Stijn Franken 
 
 

Holleeder schudde zijn hoofd. „Hij zei: ’Hoe is dit – puntje, puntje, puntje – mogelijk’. We spraken nauwelijks”, aldus Franken. „We keken elkaar hoofdschuddend aan.” Zuur: „Het was ongeloof, nee, verbijstering. Had het hof een ander dossier gelezen?”

Platgedrukt
Toen Franken naar buiten kwam, werd hij bijna platgedrukt door de vele camera’s. De lange, tengere advocaat oogt altijd bedachtzaam. Maar nu was zijn gezicht rood aangelopen. Nee, Holleeders reactie was niet voor herhaling vatbaar. Stijn Franken (41) was bóós. „Holleeder heeft geen eerlijk proces gehad. De waarheid is geweld aangedaan”, zei hij.

Lees verder bij De Telegraaf

Dit bericht werd geplaatst in Holleeder Rechtszaak, Willem Holleeder en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s