‘Hoorde deze getuige nu takke takke tak, takke takke tak, of eerder Trrrrrrrrrr ?’ I

Vandaag was een zogenaamde ‘uitloopdag’ in de bunker betreffende alle zaaksdossiers in het Passage-proces. Een van de rechters las alle nog toegevoegde onderzoeksresultaten, verzoeken van de verdediging en andere punten op die nog van belang zijn. De verdachten Fred Ros, Jesse Remmers, Moppie Rasnabe en Sjaak Burger waren aanwezig met hun raadslieden, zo ook kroongetuige Peter La Serpe met zijn raadsman Mr. van Schaik. Ook raadslieden van afwezige verdachten zaten in de zaal en luisterden mee. Ali Akgün bleef vandaag nog in de EBI ivm met de laatste dag van zijn rouwperiode van 40 dagen. Geen van de verdachten is vandaag aan het woord geweest. Een aantal opvallende passages uit de voordracht van de rechter zal ik hier samenvatten. Soms lopen de zaaksdossiers wat door elkaar. Het duurde ongeveer tot 12 uur. De rechter begon met: Ik moet even invallen. We nemen de stukken door die zijn binnengekomen. 
Killer

Agenda (Houtman)
Rechter:
– Een NFI-rapport ontbreekt over het ontbreken van bloedsporen op de hulzen in de zaak Agenda. (zaak Houtman) Het stuk wordt eind Februari verwacht.
– Carolina Houtman is erbij geweest dat Maria Houtman een briefje overhandigd kreeg. Maria vertelde nl dat er een briefje was gegeven. Ene Sander H. was later nog gekomen. Die had meteen de namen van Jesse en Burger in zijn telefoon gezet toen Thomas van der Bijl deze noemde. Later kon hij zich niet herinneren of hij met Thomas aanwezig was. Wel zegt hij dat Carolina aanwezig was toen Maria in de huiskamer het briefje liet zien. Er stonden 3 namen op. Burger, een Turkse naam en een Nederlandse naam.
– Er zijn printlijsten onderzocht mbt het telefoonverkeer van Sjaak Burger. Daaruit kon niet worden opgemaakt waar het toestel was.
– Transavia heeft een vliegreis kunnen traceren, maar niet in November 2005.
– Deskundige-rapport: De kogel-DNA matched met het slachtoffer.
– Getuige J. kon zich herinneren een zwarte SUV te hebben zien wegrijden van de Funke Kupperstraat naar de Johan Braakensiekhof.
– Hoorde deze getuige nu takke takke tak – takke takke tak of eerder Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ? Hij dacht dat het takke takke tak was.

Advocaat Mr. Meijering had hierbij een opmerking: Een getuige, Dhr S., verklaarde ook dat hij een scooter met twee personen voorbij zag komen rijden.

De rechter vervolgens:
– De lichtspoormunitie is onderzocht. Het gebruik van lichtspoormunitie. Als deze patronen worden afgeschoten, ontbranden er twee stoffen die de kleur veroorzaken. Er zijn 2 patronen afkomstig  uit de Amstel afgeschoten. De baan van de kogel neemt een heel andere baan.
– Een Kalashnikov kan afgeschoten worden vanuit de heup of de schouder. Houdt men deze links vast, wijkt ie uit naar rechts. Als men deze rechts vasthoudt, wijkt ie uit naar links.
– Opvallend: Twee semafoons worden beide in Augustus 2005 geactiveerd op de Bilderdijkstraat in een telefooncel. Dit is vlak nadat Jesse in vrijheid is gesteld.
– De bedoeling van de semafoons is een gesloten netwerk te vormen om elkaar te contacteren. Op de computer van Francis K. worden aantekeningen gevonden. Het nummer van Jesse en een aantekening met het nummer van ‘Chemie’, gecodeerd in powerflush.

Perugia (Thomas van der Bijl):
Er is een tap van Fred Ros met Siem Wulfse waarin Ros zegt: Het wapen is schoongemaakt met wapenolie. Hoe kan het dat iedereen dat wapen in handen heeft gehad en er alleen sporen van hem op worden gevonden? Die jongen heeft nooit opdracht gehad, waarom ga je je dan belasten?
Rechter vatte een deel van de tap samen: Hij zou openstaan voor een deal.
Wulfse verderop in tap: Als je nu levenslang krijgt?
Ros: Daar moet ik voorlopig niet aan denken. Als ik weg moet, moet er een hoop geregeld worden. Dan ga ik iedereen een hele tijd niet meer kunnen zien.

Nicht (Uitlokking poging tot liquidatie Atilla Önder)
Gwenette Martha is gehoord in November 2009 ivm het lokken van Atilla Önder naar de Heinekenhoek. Martha wil niet zeggen of hij Akgün, Remmers of Soerel kent. Önder beschouwt hij als een vriend. Önder vroeg aan Martha of hij had meegewerkt met mensen die rondliepen met een plan hem te vermoorden. Martha zegt dan: Önder dacht al dat het onzin was omdat de plaats niet klopte. De verklaring van La Serpe klopt niet. Ben nooit in de Heinekenhoek geweest. Wel eens in The Bulldog, nooit in de Heinekenhoek.
Gwenette Martha wordt eens geobserveerd tijdens een gesprek van een kwartier met Önder in de auto. Hij ontkent voor Soerel te werken en ook niet onder hun beschermende paraplu. Hij heeft ooit eens met Fred Ros in een P.I. gezeten en werden toen naast elkaar gezet met luchten. Hij vertrouwde het toen niet.

HIERONDER VERDER MET DEEL II

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s