De Heineken ontvoering – Panorama Misdaad-dossier

Het is woensdagavond even na zevenen op die negende november 1983, wanneer Freddy  Heineken in gezelschap van twee dames zijn kantoor “Het Pentagon” op het Tweede Weteringplantsoen verlaat. Zoekend om zijn auto met chauffeur wordt hij overmeesterd door vier gewapende mannen. De twee dames die hem te hulp schieten, wordt traangas in het gezicht gespoten. “Mitkommen! Schnell” commanderen de ontvoerders. Heineken’s chauffeur schiet zijn baas te hulp, ook hij wordt overmeesterd. Bij beide heren wordt een helm opgezet en vervolgens worden ze hardhandig in een gereedstaande  oranje bestelbus gesleurd, welke met de achterdeuren nog open wegrijdt. Voor het eerst zijn nu alle verhalen en foto’s die ooit over de kidnap in Panorama verschenen, bijeengebracht in een boek.

heinekenboekcoverweb Nick Kivits & Sjerp Jaarsma

De misdaadjournalist schrijft vandaag o.a. het volgende. In de loods was het een gezellige boel, met Pano-pensionada’s en tal van andere geïnteresseerden. Sytze van der Zee (‘Zuidwal’) was er, Klaas Wilting hield een interessante toespraak die bij mij twee vragen opriep. Hij vertelde dat nooit bekend zal worden wie de gouden tip gaf. In het boek staat dat het een anonieme tipgever was, maar dat zal alleen in het begin zijn geweest.

Dat de politie het niet gaat vertellen, akkoord, zo hoort dat, maar er zijn natuurlijk meer mensen die weten wie dit geweest is. Het kan alleen maar een heel goede kennis of familielid van de daders zijn geweest, dat gaat toch nog wel een keertje uitlekken?

Bestel hier het boek

Dit bericht werd geplaatst in Holleeder Rechtszaak, Willem Holleeder en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s