John Mieremet 5 jaar geleden deliquideerd

Vandaag is het op de kop af 5 jaar geleden dat onderwereldkopstuk John Mieremet in Thailand werd geliquideerd. Mieremet groeide op in de Torresstraat in de Amsterdamse Mercatorbuurt. Samen met zijn jeugdgabber Sam Klepper (29 april 1960 – 10 oktober 2000) vormde hij later een berucht onderwereldduo. Zij waren onder anderen de erfgenamen van het misdaadimperium van drugsbaron Klaas Bruinsma nadat deze in de vroege ochtend van 27 juni 1991 werd geliquideerd na het verlaten van een bar in het Amsterdamse Hiltonhotel.

                                                                  IN MEMORIAM
                                          John Mieremet (10-5-1960 – 2-11-2005)
                                                                           R.I.P

Op jonge leeftijd al overvielen de twee criminelen samen met Kees Houtman banken en vormden zij de beruchte Houtmanbende in Amsterdam. Er werden miljoenen buitgemaakt met een aantal goed voorbereidde bankovervallen.  In Groningen alleen al maakten zij 3 miljoen gulden buit door met een shovel het hoofdpostkantoor binnen te rijden. Op deze manier liepen zij in de kijker bij drugsbaron en absoluut onderwereldkopstuk van dat moment: Klaas Bruinsma, alias De Lange of De Dominee. Bruinsma nam de twee in dienst en gaf hen de leiding over de divisies speelautomaten en binnenlandse hasj-handel. Sam en John maakten als het duo met de bijnaam Spic en Span vooral naam in de onderwereld vanwege de brute en grondige wijze waarop tegenstanders uit de weg werden geruimd.

Volgens justitie zouden zij bikkelharde killers zijn en absolute topfiguren in het criminele milieu. John liet een vriendin, bekend als Ria Eelzak en vier kinderen, twee zonen en twee dochters, achter. Tot zijn dood woonde Mieremet met zijn gezin in een zwaarbeveiligde villa aan de Wildlaan in het Belgische plaatsje Neerpelt, net over de Nederlands-Belgische grens. Ook Sam Klepper bewoonde een grote villa vlakbij in dezelfde bosachtige buitenwijk van Neerpelt, Grote Heide genaamd. In deze omgeving staan vele enorme villa’s die in de meeste gevallen zwaarbeveiligd zijn met camera’s en even vaak omgeven worden met hoge hekwerken. Die beveiliging was wel nodig aangezien er een eerdere poging is gedaan John dood te schieten. 

In 2002 verliet de topcrimineel het kantoor van zijn toenmalige advocaat, Evert Hingst, en terwijl de deur achter hem in het slot werd gedraaid, kwam er een hitman op hem af en vuurde enkele kogels op hem af. Hij werd geraakt in buik en benen, maar overleefde de aanslag. Nadien hield hij advocaat Evert Hingst verantwoordelijk met de initiators onder een hoedje te hebben gespeeld. Hingst werd 2 dagen voor de liquidatie op John Mieremet in Amsterdam geliquideerd aan de Gerrit van der Veenstraat te Amsterdam Oud-Zuid. Misdaadverslaggever John van den Heuvel had John Mieremet aan de telefoon vlak na deze liquidatie. John zei nog: ‘Ze ruimen elkaar allemaal lekker op zo. Geweldig.’ Twee dagen later was hij zelf aan de beurt…..

Mieremet reisde vaak naar Thailand om handel in te kopen voor een winkelketen dat op naam stond van zijn vriendin Ria Eelzak. Eind 2004 reisde Mieremet samen met vriend, oud-ijshockeyinternational en lijfwacht Ferry de Kok, weer af naar Thailand voor zaken. Hij was daar bezig met het opzetten van vastgoed- en grondontwikkelings-projecten in Bang-Lamung, een badplaats vlakbij het Thaise toeristenoord Pattaya.

                                       De Liquidatie in Thailand.
Op 2 november 2005 ging de 45-jarige Mieremet even langs een gemeenschappelijke kantoor op Singto Park. Terwijl hij binnen was, stopte voor het kantoorgebouwtje een motor met daarop twee in het zwart geklede mannen. De schutter, volgens getuigen een ‘vrij grote man met een helm op’, stapte af en liep het kantoor binnen. Hij vroeg daar aan Mieremet: “Are you John?” en meteen nadat Mieremet dat bevestigde, trok de hitman een pistool, schoot een aantal kogels op Mieremet af, waarbij deze in het hoofd werd geraakt. De topcrimineel John Mieremet, ook wel ‘De Schele’ of ‘Schele Johnny’ genoemd, overleed iets later op weg naar het ziekenhuis. Een aanwezige lijfwacht van Mieremet zou net op tijd dekking hebben gezocht en bleef ongedeerd.

John Mieremet is later onder strenge beveiligingsmaatregelen begraven op de algemene begraafplaats van zijn woonplaats Neerpelt in België.

                                                                           RIP

Dit bericht werd geplaatst in Netwerk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s