In Memoriam Charles Zwolsman 1955 – 2011

Charles Zwolsman is op 21 Januari 2011 overleden in zijn cel in Huis van Bewaring Nieuwegein. Charles is 55 jaar geworden. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Bron: NOS

Bekijk hier de serie foto’s van Charles Zwolsman.

DUTCHPRISONS

De Amsterdamse Zwolsman, een oud-bloemhandelaar, was een van de bekendste namen in de drugswereld. Hij gaf leiding aan een criminele organisatie die op grote schaal drugs verbouwde en verkocht en crimineel geld witwaste. Sinds de jaren 80 kwam Zwolsman geregeld met justitie in aanraking en werd hij meerdere keren veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen. In totaal kreeg hij sinds 1984 zestien jaar cel opgelegd in drugszaken.

Zijn drugsorganisatie was onderwerp van onderzoek door de commissie-Van Traa. Er liep nog een strafzaak tegen hem waarin het draaide om de kweek van wiet en de bereiding van hasj, internationale drugshandel en witwassen.

In 2006 vond de politie in een woning van Zwolsman in Zwartebroek in Gelderland 2000 kilo hasj, 59 kilo amfetamine, een revolver en drie pistolen. Het OM had daarvoor zeven jaar cel geëist, maar de rechtbank vond geen bewijs voor de beschuldiging dat amfetamine die was gevonden, ook van Zwolsman was.

Voormalig amateur-autocoureur Zwolsman zou ook criminele zaken gedaan hebben in de autoracerij. Het OM vermoedt dat in 2005 in opdracht van Zwolsman ruim een miljoen euro misdaadgeld is betaald aan een raceteam in Indianapolis, afkomstig van Luxemburgse bankrekeningen. Zijn zoon Charles Zwolsman jr. trad in de voetsporen van zijn vader en is al vele jaren een zeer verdienstelijk autocoureur.

Dit bericht werd geplaatst in Crime, Netwerk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s