Nieuwe Revu: Kijkje in leven van Trailer Trash Maro Djipen MC

De Nieuwe Revu kreeg de afgelopen weken een kijkje in het leven van de mannen van Trailer Trash Maro Djipen MC. Aanvankelijk had deze motorclub helemaal geen zin in journalisten over de vloer; maar het weekblad zette alles op alles om een sfeerreportage te mogen komen maken. Uiteindelijk is deze er gekomen en ligt het artikel deze week in de winkel.

Trailer-Trash

Wat quotes waarom een woonwagenbewoner die bij een motorclub zit ‘vaak onterecht de lul’ is bij politie en justitie: “Ze gebruiken de spaghetti-tactiek. Ze gooien van alles op je en kijken wat er blijft plakken,” doelt Nino op de diverse strafzaken waarin hij als verdachte werd aangemerkt. “Elk akkefietje wordt ook breed uitgemeten in de media. Als er iemand honderd euro gaat ophalen, omdat hij nog geld krijgt van het glazenwassen, staat er direct met grote koeienletters in de krant dat een MC-lid iemand heeft afgeperst.”

In Arnhem, waar de worsten, hamburgers en flesjes koud bier gretig worden uitgedeeld, verduidelijkt Jan hoe hij leden die over de schreef gaan aanpakt. “We komen altijd voor onze mensen op. Als iemand ruzie heeft, moet iedereen hem helpen. Mocht iemand onverhoopt vastzitten, dan regelen wij een advocaat en zorgen we ervoor dat thuis alles goed blijft gaan, bijvoorbeeld met financiële ondersteuning.”

unknownDeze vrijwel onvoorwaardelijke broederliefde geeft de leden overigens geen vrijbrief om te doen en laten wat ze willen. President Jan: “Je weet dat je als lid van onze club onder een vergrootglas ligt. Als iemand de club in diskrediet brengt wegens het plegen van strafbare feiten, treden wij daar tegen op. Diegene wordt aangesproken op z’n gedrag en in sommige gevallen zelfs uit de club verwijderd. Er zijn leden met een justitieel verleden, maar het overgrote deel heeft een eerlijke baan en werkt keihard. Daar hoor ik nooit iemand over.”

Het hele verhaal staat in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Deze ligt vanaf 10 september in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen. Daarnaast verschijnt Nieuwe Revu ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.

Fotocredits: Nieuwe Revu / Taco van der Eb

Zie ook: http://trailertrashmarodjipenmc.nl/photo/ttmjmc-in-de-nieuwe-revu/

Bron: Crimesite Camilleri.nl

Dit bericht werd geplaatst in Crime en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s