Voorzitter Hof: ‘De vergelijking doet zich op met een soufflé, als je je ergens op verheugd, zakt hij in’

Kroongetuige Fred Ros bleek vandaag ziek te zijn. Na 45 minuten file uiteindelijk het JCS bereikt, maar helaas: Ros bleek niet aanwezig in de getuigencabine van de rechtszaal. Hij zou volgens de KLPD niet in staat zijn om deze eerste dag van een reeks geplande getuigenverhoren te komen getuigen. Het Hof vroeg aan de aanwezige raadsman van Ros, Mr. Onno de Jong, of wat precies de reden was. Mr. de Jong gaf aan dat hij gisteren nog bij Ros op bezoek was en dat zijn cliënt toen al aangaf dat hij ziek was. De Jong had vanmorgen met de KLPD gesproken. Er zou een arts bij Ros zijn geweest gisteravond, die had aangegeven dat het ‘een no-go was’. De raadsman bood namens Ros en hemzelf zijn verontschuldigingen aan.

Ros ziek – Aanslag op Burger – Getuigenverhoor uitgesteld

Het OM gaf ongeveer dezelfde informatie, maar de AG’s konden niets zeggen over de toestand van Ros. De voorzitter zei: ‘Tja… de vergelijking doet zich op met een soufflé: Als je je ergens op verheugd, zakt hij in’. Dat kun je inderdaad wel zeggen. Niet dat het vandaag heel erg druk was, maar er waren toch wel weer eens wat journalisten aanwezig. ANP (Peter Elberse), NOS (Robert Bas) , De Telegraaf (Saskia Belleman), Anna Korterink, Silvan Schoonhoven, mensen van Crimesite, Marian Husken en ikzelf. Bezoekers waren, gelukkig voor hen, dit keer niet in groten getale aanwezig. Ja, wel een aantal rechtenstudenten, dacht ik.

Van de procesdeelnemers waren aanwezig: de verdachten Jesse Remmers, Dino Soerel en Moppie Rasnabe, die altijd eventjes vriendelijk zwaait, en natuurlijk hun advocaten. Geen van hen had vragen, de mededeling over de afwezigheid van Ros was ook duidelijk, dus wat moet je daar verder ook over zeggen?

Alleen Jesse Remmers merkte op: ‘Nou ja, als ik het van te voren had geweten, was ik niet gekomen en was ik naar de beklagzaak gegaan in verband met de ridicule maatregelen in de PI’ (Penitentiaire Inrichting). Kennelijk was dat vandaag.

Voorzitter van het Hof Mr. Ruud Veldhuisen: ‘Ja, het is even niet anders. We gaan even pauzeren om te overleggen hoe nu verder. Tien over tien terug in de zaal’.

Na deze pauze deed de voorzitter van het Hof een mededeling dat hij een brief voor zich had liggen waarin stond dat Ros niet in staat was om te komen.

Voorzitter: ‘Het Hof legt zich daarom neer bij deze ‘status quo’ en wil graag uiterlijk donderdag 13:00 inzicht in de toestand van Fred Ros. Als het goed is gaan we dan vrijdag om 9:30 verder in dit gebouw. Dat was het voor vandaag. Dank u wel’.

Overigens is het niet zo dat het Hof helemaal niets zei in verband met de moordaanslag op Sjaak Burger zaterdagmiddag in Panama, want dat deed het Hof allereerst, maar de voorzitter gaf aan nu niet te zullen informeren naar Burger’s gezondheidstoestand aan diens raadslieden. Wel geeft hij hen de gelegenheid, indien gewenst, daar binnenkort zelf iets over te zeggen. Misschien is het ook nog wat te vroeg om daar nu al iets over te kunnen zeggen, maar ik kan me ook voorstellen dat je als advocaat van een zwaargewonde cliënt en net voor een belangrijk (afgelast) getuigenverhoor wel even iets anders aan je hoofd hebt. Dat is afwachten dus.

Lees: HIER VERDER   (Bron : Bondtehond bij het liquidatieproces)

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s