Ferry de Kok: ‘Alles weten maakt niet gelukkig’

Paparazzo Ferry de Kok kwam dinsdagochtend getuigen voor het Hof in het Passage-proces in het JCS te Schiphol. Samen met zijn raadsvrouw Mr. Brigitte Roodveldt verscheen hij ruim voor de zitting in de loopgang bij de rechtszaal in de extra-beveiligde rechtbank. Ik herkende hem amper na de laatste keer dat ik hem sprak. Ferry is in de tussentijd naar eigen zeggen rond de 50 kilo kwijtgeraakt aan overtollig gewicht en zag er een stuk slanker uit vergeleken bij toen. Vers gekapt grijs/zwart haar, klaar voor de strijd… En een soort van strijdje werd het later op de dag ook wel even. Wellicht heeft Ferry er iets te licht over gedacht, maar het Hof pikt dus absoluut geen inconsequenties in verhalen. En vergeleken met eerder afgelegde verklaringen door de toenmalige vriend van John Mieremet vond het Hof kennelijk wel dat daar sprake van was. In zulke mate dat het Hof hem in gijzeling nam en dat in de cel liet overdenken alvorens hem een laatste herkansing te geven. Anders zou hij toch echt max. 30 dagen in gijzeling kunnen worden genomen.

Voorzitter Mr. Ruud Veldhuisen opende de zitting en gaf aan dat het OM voor het verhoor van Ferry de Kok graag een dossierstuk wilde inbrengen en gaf het woord eerst aan advocaat-generaal Mr. Frits Posthumus. Mr. Posthumus deelde aanwezige procespartijen mede dat Vrijdag as. Sjaak Burger zal worden gehoord. Het OM wilde in verband daarmee enkele stukken inbrengen. Het gaat over een verklaring die Burger in Panama zou hebben afgelegd over de liquidatie van Cor van Hout (Viool).

Posthumus droeg dat stuk voor. Samengevat zei hij: Zoals u weet werd Burger in Panama slachtoffer van een liquidatiepoging. Hij meldt dat de liquidatiepoging te maken heeft met de moord op Cor van Hout. Burger geeft aan hierover de waarheid te willen verklaren. Hij is aangekomen in Nederland. Zijn familie heeft dat betaald. Burger zegt dat Cor van Hout is vermoord door twee Joegoslaven in opdracht van Mieremet. Burger wil geen informant zijn en heeft zijn mededelingen uit zichzelf gedaan. Burger is van mening dat hij de waarheid moet vertellen, omdat hij in de media als dader is afgeschilderd en dat gevaar oplevert. Burger zocht zelf contact met Wind omdat zijn leven gevaar liep en hij naar Nederland wilde. Volgens hem kloppen de berichten in de media over de moord op Cor van Hout niet en moet dat stoppen.

Vorige week is hij niet verschenen in het Gerechtshof aan het IJdok, maar zal wel vrijdag op zitting komen. Dat zegt zijn advocaat Marnix van der Werf. Burger voelt zich gedwongen te verklaren door Betty Wind. Het OM voegt een PV toe van Betty Wind waarin zij verslag doet. Daarin is de WhatsApp communicatie toegevoegd waaruit blijkt dat Burger niet gedwongen wordt door het OM om dit te vertellen. Inhoudelijk heeft Burger weinig gezegd, maar genoeg om het als ontlastend te zien voor Holleeder en Fred Ros. Dit is van belang in de zaak Viool en de Fred Ros toegedichte de rol. Tot zover. Vrijdag komt Burger dus naar het JCS. Verder is er weinig bekend over zijn gezondheidstoestand. Dat zal vrijdag waarschijnlijk blijken.

Hierna kon het verhoor van Ferry de Kok beginnen. Hij legde de belofte af voor het Hof. De voorzitter gaf raadsman Mr, Nico Meijering van Dino Soerel de eerste vragenronde. Heb het niet letterlijk kunnen meeschrijven, maar in grote lijnen ging het verhoor zo:


Lees verder bij: De Misdaadjournalist (Blendle)

Voor lezers die nog geen Blendle-account hebben: Even registreren. U ontvangt 2.50 euro gratis tegoed, daarna kunt u steeds 10 euro per automatische incasso opwaarderen.

Bondtehond bij het liquidatieproces

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s