Laatste pro forma ‘Passage’ met Ali A., Sjaak B. en La S.

In de Amsterdamse bunker dienen maandag, dinsdag en donderdag de strafzaken tegen o.a. Ali Akgün, Sjaak Burger en Peter La Seppe die al geruime tijd in voorarrest zitten op verdenking van betrokkenheid bij diverse liquidaties. Het gaat om de laatste pro-formazittingen. De rechtbank hoopt vanaf januari te kunnen beginnen met het inhoudelijke proces, op basis van het onderzoek dat justitie Passage heeft genoemd.

transportbunkertf6

Giuseppe La Serpe
Centraal in dat onderzoek staat een reeks verklaringen van kroongetuige Giuseppe ‘Peter’ la Serpe. Ook hij moet terechtstaan en in ‘ruil’ voor die verklaringen heeft het Openbaar Ministerie hem een strafeis toegezegd van acht in plaats van zestien jaar.

De 34-jarige La Serpe heeft bekend dat hij betrokken is geweest bij de moord op de Amsterdamse vastgoedhandelaar Kees Houtman, in november 2005. Hij zou deze liquidatie samen hebben gepleegd met medeverdachte en partner in crime Jesse Remmers, volgens de verdenkingen van het OM de meest actieve verdachte. Opdrachtgevers voor de liquidatie op Houtman zouden Ali Akgün en Dino Soerel zijn.

De Liquidatie in Ouderkerk a/d Amstel in 1993 op Djordje Ilic en Seli Hadziselimovic had La Serpe van horen zeggen. Jesse zou hem dat verteld hebben, maar ook anderen vertellen dat Jesse er nogal prat op ging dat hij de lijken in brand had gestoken na de liquidatie.
Over de verklaringen van La Serpe in deze en andere liquidatiezaken is veel te doen geweesten en veel zal afhangen wat de rechtbank van oordeel is over de verklaringen van La Serpe.

Jesse Remmers
Remmers zou zowel bij twee dubbele moorden in 1993 betrokken zijn geweest, t.w. de liquidatie van Seli Hadziselimovich en Djordje Ilic in Ouderkerk en de liquidatie van Heny Shamel en Anne de Witte in België. De enige die ten aanzien van de moorden in Ouderkerk een bekentenis heeft afgelegd is Raymond Verbaan.

Jesse Remmers wordt er samen met La Serpe van verdacht betrokken te zijn geweest (voorbereidingshandelingen/voorverkenningen) bij de de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl in april 2006. Opdrachtgever voor de moord op Van der Bijl zou Fred Ros zijn die voor dit feit in het Passage-proces is geplaatst nadat de moordenaars, Dwight Saro en Remy Habes in oktober al tot jarenlange gevangenisstraffen zijn veroordeeld.
De formele aanklacht tegen Remmers zal naar verwachting nog worden uitgebreid.
 

 
Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s