‘Geloofwaardigheid kroongetuige is weg’

De geloofwaardigheid van Peter la S., de kroongetuige in het grote Amsterdamse liquidatieproces, is ,,als een plumpudding in elkaar gezakt”. Over de moord op Kees Houtman heeft hij tal van onwaarheden gedebiteerd. Dat zei advocaat Nico Meijering maandag na afloop van de zogeheten schouw, de inspectie door de rechtbank, officieren van justitie en advocaten van de plaats van het misdrijf. Houtman werd op 2 november doodgeschoten voor zijn villa aan het Johan Braakensiekhof in Amsterdam-Osdorp. Voor de schouw was het villawijkje waarin de woning van Houtman staat en de directe omgeving daarvan door de politie hermetisch afgesloten. De pers kon de verrichtingen van de procesdeelnemers op een afstandje gadeslaan. Wat er precies werd besproken, was echter niet te verstaan.
 
 

Volgens Meijering heeft de schouw duidelijk gemaakt dat kroongetuige La S. onzin heeft gedebiteerd over de liquidatie van Houtman. La S. beweert dat hij de moord samen met Jesse R. heeft gepleegd. R. zou de dodelijke schoten hebben gelost met een pistool. La S. heeft naar eigen zeggen zogeheten dekkingsvuur gegeven met een Kalashnikov.

Meijering meent dat La S. volstrekt niet kloppende verklaringen heeft gegeven over de positie vanwaaraf hij heeft geschoten. Dit zou onder meer blijken uit de plekken waar kogelhulzen zijn gevonden.

,,Meneer La S. heeft een hoop gedaan”, aldus Meijering ,,maar dit niet.” Volgens de raadsman zou La S. verschillende motieven kunnen hebben om te liegen. Een daarvan is dat hij zélf – en niet Jesse R. – de dodelijke kogels heeft afgevuurd.

 

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s