‘Als ze met iets kunnen komen, verklaringen, foto’s, taps, dat ik Dino kende, mogen ze alles bewezen verklaren’ I

Allereerst besteedde de rechtbank in het liquidatieproces vanmorgen aandacht aan het vorige week afgewezen wrakingsverzoek. De wrakingscombinatie zag geen reden de rechters te wraken. Conclusie was dat ook al zouden de rechters foute beslissingen hebben genomen, dat dit nog geen reden is de rechtbank partijdig te noemen. Hierna kwam het verzoek opheffing voorlopige hechtenis van Pinny Song aan de orde. Ook dit verzoek is afgewezen. De rechtbank zag nog voldoende gronden de voorlopige hechtenis te laten voortduren. De bezwaren zijn nog aanwezig en onverkort van kracht. Ook het beroep op redelijke termijn is verworpen. De schorsing is ook afgewezen omdat het algemeen belang groter is dan het persoonlijke belang van Pinny Song, aldus de rechter. Na deze mededelingen ging de rechtbank over tot behandeling van enkele afzonderlijke punten. Er waren stukken binnengekomen m.b.t. de sturing van La Serpe, een proces-verbaal van de heer v/d Brenk m.b.t. de vindplaats van de hulzen en de Z34-, Z35- en Z36-verbalisanten.

Zij vertellen dat La Serpe zijn verhaal moest doen en dat zij weinig tactische informatie ter beschikking hadden. Er viel volgens deze rechercheurs dus weinig over te dragen. Over het kaartje en de plattegrond zei T29 nooit iets bewust uit een proces-verbaal te hebben gehouden. De rechtbank ziet wel aanleiding tot nader onderzoek of er nog een andere verbalisant betrokken is geweest bij het verhoor van La Serpe. Een verzoek van Mr. Sander Janssen om te onderzoeken welke tactische informatie er op een laptop stond is echter afgewezen.

De anonieme bedreigde getuige Q5, die zegt aanwezig te zijn geweest in de Baja Beachclub terwijl Willem Holleeder, Dino Soerel en Ali Akgün spraken over op handen zijnde liquidaties, is verhoord door de rechter-commissaris. Normaalgesproken gebeurt dit bij de RC op kantoor. Uit veiligheidsoverwegingen is er echter voor gekozen de vragen van de verdediging via door de raadslieden van te voren opgeschreven vragen te laten plaatsvinden. Geen van de raadslieden heeft de getuige dus rechtstreeks kunnen horen. Nadat de rechter had medegedeeld geen idee te hebben wie de getuige is, las zij voor uit de verklaringen van Q5. Gedeeltes waren afgeschermd, op het moment dat dit iets over de identiteit van de getuige kon prijsgeven. De rechter spreekt voor het gemak van ‘hij’, maar het zou net zo goed een ‘zij’ kunnen zijn.

Samegevat door rechter:
De getuige Q5 kent Willem Holleeder, Dino Soerel en Ali Akgün uit het uitgaansleven. Soerel kwam met Akgün als vrienden en waren close. Soerel en Akgün zaten samen in de drugshandel. Ze hadden altijd enige Turken om zich heen lopen. Die gedroegen zich als bodyguards. Ze hadden in ieder geval een beschermende rol. Ze reageerden echter nooit op de metaaldetectors. Ze reden wel weg in meerdere auto’s. Naam van de Turken…(afgeschermd). Heeft nooit iemand zien ingrijpen. Heeft met eigen ogen gezien dat ze ook in andere horeca kwamen. Er waren conflicten met Houtman, Van der Bijl en Hingst. Dat heeft hij van Soerel. Thomas van der Bijl was een vriend van Cor van Hout. Van der Bijl wilde wraak op Holleeder. Thomas van der Bijl zou een aanslag aan het voorbereiden zijn, hadden ze gehoord. Dat had een relatie van Soerel gehoord…(naam afgeschermd) Q5 had dat gehoord in de Baja. Houtman was een goede vriend van Mieremet en Van der Bijl. Houtman en Van der Bijl deden ook zaken. (redenen afgeschermd) Over Mieremet werd negatief gepraat. Evert Hingst was een arrestatie-risico voor Soerel en Holleeder.

 
Ze stonden links van de bar. De portiers regelden dat. De muziek staat iets zachter daar. Ze gaven fooien van honderd euro. De getuige kent Holleeder en Soerel al jaren. Het groepje van Akgün kwam in 2005 paar keer in de Baja. Het groepje wisselde van samenstelling. Het groepje trok veel aandacht. Bestond o.a uit Turken en portiers. Holleeder dronk bier. Akgün en Soerel dronken baco’s. Ze kwamen jarenlang een paar keer per maand. Ali kwam meestal laat in de nacht, zo rond 03:00. Dit stond in een eerste verhoor.

In een later verhoor over het gedrag: Akgün en Soerel kwamen altijd samen. Ali was sympathiek. Ze gaven honderden euro’s fooi aan de portiers. Dino en Willem strooiden met geld. Willem dronk zo’n twintig biertjes. Dino was nooit zichtbaar dronken. Ali ook niet, die kwam slim over. Willem praatte van mond tot oor, maar als ze dronken waren schreeuwden ze ook over een halve meter afstand. Dino stond altijd in de aandacht. Willem zocht naar aandacht als hij dronken was. Ze praatten over Van der Bijl, Houtman en Mieremet. Dat ging over een aanstaande liquidatie. Akgün zei weinig. Die keek op naar Dino. Dat kon je merken.

Dit bericht werd geplaatst in Liquidatie proces en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s